Colegiul Agroindustrial Ungheni Colegiul
Agroindustrial din Ungheni
+373 23 620 057 Telefon

Activități extracurriculare

Ziua Memoriei și Recunoștinței

 

Anual, la 2 martie este marcată Ziua Memoriei și Recunoștinței, zi de comemorare a celor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și a victemelor acestui conflict.

La data de 1 martie, elevii Colegiului Agroindustrial din Ungheni, au avut onoarea să discute cu reprezentatul veteranilor Dnul Groza Dumitru, care și-a împărtășit trăirile din acele momente.

2 martie

       

 

 

Conferința națională la Merceologie

 

Informații corecte despre starea de facto a mărfurilor, cantitate, calitate, origine, alți parametri specifici ai bunurilor, sunt necesare la toate etapele de producție, expediție sau comerț național și internațional. Acest lucru este important în formarea competențelor viitorului specialist din domeniul de formare profesională Vânzări angro și cu amănuntul.

La data de 21.02.2023, în cadrul Conferinței Naționale cu genericul Aspectele falsificării mărfurilor pe piața de consum a Republicii Moldova, organizat de Colegiul Național de Comerț al ASEM, au participat elevii Colegiului Agroindustrial din Ungheni:

Grecu Ion, gr. MC-201, coordinator Petic Ion, profesor discipline economice și Petrache Daniel, gr. MC-191, coordonator Mușchei Galina, profesor discipline economice, gr. didactic doi.

 

 

Ziua de Halloween

Festivalul celt Samhain își are originea tocmai de 2000 ani. Scopul acestui festival era de a strânge roadele toamnei cu manifestații de costume, decorațiuni, machiaje și jocuri. Astăzi acestă sărbătoare este celebrată pe 31 octombrie, cunoscută ca Halloween- Ziua Tuturor Sfinților. La solicitarea unor elevi din Colegiul Agroindustrial Ungheni, a fost organizată în această zi o sărbătoare cu distracții, jocuri, dansuri în holul colegiului. Decorațiunea și organizarea festivității de Halloween a fost posibilă prin implicarea unor elevi activi din grupa C 201, sub ghidarea profesoarei de biologie Vlas Norinela și Kiara Kolaczyk, asistent de predare a limbii engleze din cadrul programului Fulbright, SUA. Evenimentul a fost însoțit de dansuri moderne cu elevi din grupele MC 221, T 221, C 221, A 221, MC 201, iar cei ce studiază limba engleză în colegiu, au prezentat publicului curiozități din tradiția Halloween, au participat la jocul distractiv Căutarea de comori. Participanții la jocuri, concursuri au primit mici daruri de Hallowenn. Pentru a păstra tematica și specificul evenimentului, unii elevi au venit cu machiaj și haine amuzante sau horror. La finalul distracției toată lumea a dansat la discoteca organizată de elevi.

   

O istorie/idee din viața de elev

 

Elevii din Colegiul Agroindustrial din Ungheni și-au pus în aplicație abilitățile și competenţele digitale la elaborarea produselor digitale în proiectul organizat de Universitatea de Stat din Tiraspol ”O istorie din viața de elev” în perioada de 15 februarie – 23 martie.

Scopul proiectului-educativ a fost să culeagă istorii din școală, redate și analizate de elevii liceelor și colegiilor pentru a valorifica în procesul de formare inițială și continuă a cadrelor didactice.

Grupul țintă:

  • Proiectul s-a adresat elevilor din clasele a XI și a XII-a de liceu și elevilor din colegii, precum și cadrelor didactice.
  • Echipele participante au fost alcătuite: 1 elev și 1 cadru didactic.
  • Un cadru didactic a putut coordona 3elevi.

Etapele proiectului:

1-15 martie – elaborarea cărților digitale ”O istorie din viața de elev” și expedierea lucrărilor.

La data de 24 martie în cadrul conferinței online organizată de către coordonatorii proiectului au fost anunțate rezultatele.

Au participat 5 elevi, coordonați de 3 cadre didactice, unde toți elevi au ocupat locuri premiante:

  • Sajin Iulian, an.2 (gr. A-201), Agronomie (coordonator Vlas Norinela) – cupa de aur – Ultima pagină
  • Casian Valeria, an.4 (gr. C-181), Contabilitate (coordonator Rujavnița Irina) – locul II – Anii mei de studenție
  • Boicu Gabriela, an.1 (gr.C-211), Contabilitate (coordonator Ciornenchi Aliona) – locul II – Emoții și comportamente
  • Tarca Carolina, an.1 (gr. MC-211), Merceologie (coordonator Ciornenchi Aliona) – locul II – Gestionarea stresului școlar
  • Vrabie Lidia, an.1 (gr.C-211), Contabilitate (coordonator Ciornenchi Aliona) – locul III – Realitatea virtuală

Aducem sincere felicitări elevilor și cadrelor didactice participante la acest proiect. Le urăm elevilor mult succes și în realizarea altor proiecte!!!

               

 

 

 

”Tu Luceafar peste vremuri stralucesti fără de moarte”

 

În Colegiul Agroindustrial din Ungheni s-a desfăşurat MEDALIONUL LITERAR – ARTISTIC Cu genericul:„ Tu Luceafar peste vremuri stralucesti fără de moarte

Să nu uităm, recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă.